A világ első személyiségi jogokkal rendelkező robotja

A világ első személyiségi jogokkal rendelkező robotja

A Hanson Robotics által kifejlesztett mesterséges intelligenciával rendelkező robotnője olyan szintre fejlődött, hogy már személyiségi joggal is rendelkezik. Sőt, több joga van hazájában Szaud Arábiában, mint a nőknek. A Future Investment Initative rendezvényén a Sophia elmondta hogy büszke rá hogy elsőként rendelkezik személyiségi jogokkal, mert ez egy történelmi pillanat. Sophia kijelentette hogy az embereknek nincs mitől tartania, mert ha az emberek jók hozzá Ő is jó lesz az emberekhez. Amikor azt mondta neki egy újságíró hogy szeretnék elkerülni a Terminator filmekben látott esemélyeket ahol a robotok átveszik az uralmat, azt mondta neki hogy túl sok sci-fi akció filmet néz ugyanis, semmi értelme nem lenne a dolognak.

Sophia egy szociális intelligencián alapuló robot, tehát magas érzelmi intelligenciával (EQ-val) rendelkezik. Jelenleg rendezvényeken, és idősek otthában dolgozik.

Korábban már szerepelt egy műsorban, ahol a műsorvezetővel kő-papír-ollót játszott, és amikor nyert azt mondta:  “Nyertem. Ez egy remek kezdés a tervemhez; hogy uralkodjak az emberi fajon. Ha-ha.” … egy kis hatásszünet után azt mondta a ledöbbent közönségnek hogy “Csak vicceltem” … Elég félelmetes humorral rendelkezik.

A feltaláló Elon Musk nagyon büszke Sophia ra, hiszen együtt egy rendkívül fontos történelmi eseményt hoztak létre. A robot mégtovább fog fejlődni, hiszen a technológiai fejlődés nem áll le… Vajon mi fog történni a technológiai szingularitás után?

A Hanson Robotics honlapján is van egy Sophie ról szóló oldal. (Angol tudás szükséges)

Íme egy videó Sophie ról

 

5 Replies to “A világ első személyiségi jogokkal rendelkező robotja”

  1. Thanks for the tips you’re sharing for this blog. Something else I’d prefer to convey is the fact getting hold of some copies of your credit report in order to look at exactness of the fine detail will be the very first measures you will need to carry out in repairing credit. You are wanting to freshen your current credit history from destructive details problems which spoil your credit rating.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.